Anestezie, terapie intensiva

 

SECTIA CLINICA DE ANESTEZIE SI TERAPIE INTENSIVA

 

 

Descriere:

Sectia Clinica de Terapie Intensiva este infiintata in 19 iunie 2009, prin finantare integrala cu fonduri alocate de catre Primaria Municipiului Cluj Napoca (Hotarirea Nr. 493/2007 a Consiliului Local al Primariei Cluj-Napoca).

In componenta sectiei intra 12 paturi de terapie intensiva, 5 paturi de terapie intensiva postoperatorie si 6 posturi de trezire postanastezica.

 

Medici:

Sef de Sectie: Sef.Lucr.Dr. Bodolea Constantin

 

Dr. Cristea Tudor Adrian

Dr. Pausan Dorina

Dr. Chira Cipriana

Dr. Oblezniuc Ana

 

Domenii de activitate generala:

In sectia de terapie intensiva sunt tratati bolnavi cu patologie complexa medicala (cardiologie, nefrologie, neurologie, pneumologie, geriatrie) si chirurgicala (chirurgie generala si urologica), sectia fiind incadrata conform Ordinului 1500/2009 in categoria a-II-a de competenta.

 

Dotari:

Fiecare pat de terapie intensiva, terapie postoperatorie si salon de trezire este dotat conform recomandarilor Ordinului MS nr.1500/2009.

 

Educatie:

In sectia clinica ATI se desfasoara activitate de invatamint universitar si postuniversitar (pregatirea medicilor rezidenti ATI si din alte specialitati, cursuri postuniversitare de actualizare in diverse teme de anestezie si terapie intensiva).

 

Cercetare:

Sectia ATI este implicata in multiple granturi de cercetare.

Granturi cooordonate de colectivul sectiei de ATI:

 

1. Implementarea de noi metode diagnostice neinvazive in scopul optimizarii perioperatorii a functiei cognitive la virstnici. Implicatii asupra calitatii vietii si performantei psiho-sociale. (PNII 41051/2007)

2. Cercetare exploratorie analitica si proteomica in plasma si lichidul cefalorahidian la pacientii virstnici cu disfunctie cognitiva postoperatorie .(Competitie Idei 2631/2008)

 

Colaborari in granturi

1. Instruire in noile tehnologii medicale si perfectionare pentru medicii si asistentii medicali din ambulkatoriile de specialitate si spitale in brain aging.(Competitie POS DRU 2010, Director de proiect Conf Dr Spiru Luiza, UMF Carol Davilla Bucuresti)

2. Optimizarea diagnosticului si terpiei adenocarcinomului de prostata în

contextul aparitiei markerilor tumorali si al terapiei minim invazive – PROMARKDIATER (Director proiect Prof Dr. Coman Ioan UMF Cluj Napoca)

3.VEZUVIUM- CEEX 200/2006 (Director proiect Prof Dr. Coman Ioan UMF Cluj Napoca)

4.OPTIMSEX CEEX 199/2006 (Director proiect Prof Dr. Coman Ioan UMF Cluj Napoca)

5.SCANURGENT CEEX /2006 (Director proiect Prof Dr. Coman Ioan UMF Cluj Napoca)

 

Secretariat/contact:

 

Telefon: 0735.406.225

Fax: 0264437085

E-mail: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

 

 

 

 

 

 

 

PozeSectieATI034

PozeSectieATI_040

PozeSectieATI_041